« Å forvandle følelser med mindfulness (fem steg) | Main | Mindfulness meditaton, at heart »

12/13/2010

Comments

Olavelg

Hei Årstein! Olav, sønnen til Torleif Elgvin, her. Morsomt - jeg googlet mindfulness nå og kom over denne bloggen. Ante ikke at du hadde interesse for dette! :)

Stiller et spørsmål til deg her, ettersom det virker som du kan mye om dette (selv om det ikke er relatert til "mindfulness og kristen spiritualitet"). Jeg har nylig bestemt meg for å prøve ut mindfulness-meditasjon. Vurderte også acem-meditasjon, men landet på at jeg ville ha noe som fokuserte på pusten. Så, spørsmålet: Vil du si at man bør gå et kurs for å komme ordentlig i gang? Eller holder det å lese om det, evt. høre på CDer osv? Jeg har sjekket litt, og det virker som om det ikke er så alt for mange gode kurs på dette i Oslo, og at de som er gjerne er veldig dyre (og ofte ganske korte). Men det er kanskje likevel verdt det?

Årstein Justnes

Hei Olav - og takk for sist!

Jeg vil nok anbefale deg at du tar et kurs, enten med Rebekka Egeland eller Andries Kroese. Da vil du også treffe likesinnede noe som er veldig verdifullt mht praksisen videre.

Videre anbefaler jeg nettstedet www.nfon.no (Norsk forening for oppmerksomt nærvær) og facebooksiden deres (NFON). Gjennom dette nettverket kommer du i kontakt med de ledende aktørene som driver med oppmerksomt nærvær/mindfulness i Norge.

Varmt lykke til - og hils din gamle far! ;-)

Årstein

Olavelg

Tusen takk for gode tips! Hilser tilbake fra gamlefar!
-o

Ole Helliesen

Dette er nok noe ute av kontekst, MEN: nylig gjorde min kone meg oppmerksom på et fordrag holdt av Kjell Arnold Nyhus, fengselsprest og forfatter. Foredraget ble lest opp av Nyhus selv, på P2-akademiet, og omhandler språkets begrensning (det er tituert "virkelig virkeliget"). Jeg fikk så lyst til å tipse deg om dette. Hvorfor? Først og fremst fordi jeg selv ble så grepet av teksten, og opplever den som viktig. Samtidig ser jeg så mange paraleller til "mindfulness", som også nettopp strekker seg mot det som ligger bak det språkliggjorte. Linken følger:


http://www.nrk.no/programmer/sider/p2-akademiet/

Årstein Justnes

Hjertelig takk, Ole! Dette gleder jeg meg til å høre! (Men akkurat nå er jeg underlagt statens begrensninger frem til 16.00) ;-)

Godt nyttår til deg!

Årstein

The comments to this entry are closed.